Helpers 


Informatie

Ieder jaar organiseert KPJ Oud Gastel de kindervakantieweek voor kinderen uit Oud Gastel en omstreken. De kindervakantieweek valt ieder jaar in de een-na-laatste  week van de zomervakantie. Elk jaar hebben we een nieuw thema waar de week omheen wordt vormgegeven. Het thema is de rode draad en alle activiteiten worden daar zoveel mogelijk aan gekoppeld.
Om zo’n fantastische week te organiseren voor zoveel kinderen zijn er altijd veel enthousiaste en leuke vrijwilligers die ons helpen. Sommige voor het eerst en enkelen behoren inmiddels tot het inventaris. Maar omdat we het ieder jaar weer groots en spectaculair aanpakken zijn we altijd op zoek naar gezellige en enthousiaste mensen zoals JIJ! Je leert als vrijwilliger veel nieuwe mensen kennen, waar veel vrijwilligers vaak hechte vriendschappen aan overhouden. Het einde van de week wordt traditioneel afgesloten met de inmiddels befaamde en altijd gezellige bedankavond als bedankje naar onze vrijwilligers.


Voorwaarden

  • Vanaf 12 jaar of als je naar de middelbare school gaat, mag je meehelpen met de kindervakantieweek.
  • Wij verwachten van jullie als helpers dat je elke ochtend om 09:00 aanwezig bent. Voordat de kinderen komen moeten er materialen worden klaargezet en houden we een algemeen praatje over hoe die dag zal verlopen. De kinderen gaan om 16:00 naar huis en op dat moment gaan we met zijn allen opruimen en evalueren. Als de evaluatie klaar is ben je vrij om naar huis te gaan of om nog even een drankje te doen en gezellig te kletsen.
  • Wij verwachten van jullie als vrijwilligers dat jullie je houden aan de voorwaarden en regels die gelden tijdens deze week. Misdragen kan in het ergste geval leiden tot het naar huis gestuurd worden door een van de commissieleden.
  • Tijdens Kindervakantieweek kan je wel eens vies worden. Zorg daarom voor makkelijk zittende kleding die vies mag worden. Trek niet je beste kleding aan, hiervoor ben je zelf verantwoordelijk. Laat kostbare spullen, zoals sieraden of smartwatches ook zoveel mogelijk thuis.
  • Zowel het bestuur als de commissie van Kindervakantieweek Oud Gastel kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal en/of beschadigingen van persoonlijke eigendommen.
  • Wij verwachten dat je bij je taak en/of groepje blijft en niet samen met je vrienden ergens gaat hangen. Je bent er deze week voor de kinderen en na 16:00 uur is er tijd om gezellig samen te kletsen.
  • Tijdens het programma is het niet mogelijk om het terrein te verlaten om bijv. even naar de winkel te fietsen voor lunch.
  • We verwachten dat iedereen respect heeft voor elkaar, voor de kinderen en voor ons. We maken geen ruzie en zullen niet pesten.
  • Let op je taalgebruik waar de kinderen bij zijn, dus niet schelden en geen privé verhalen vertellen. Ook dat kan allemaal na 16:00 uur.
  • Wij verwachten dat jullie je inzetten voor de kinderen, dat je enthousiast bent en blijft en dat je het natuurlijk zelf ook naar je zin hebt! Aan het eind van de week willen we jullie graag bedanken door middel van een bedankavond, omdat we het zonder jullie allemaal niet mogelijk zouden kunnen maken!